Esoterische Psychologie

Wat is esoterische psychologie?

De psychologie die we kennen, beschrijft de mens aan de hand van uiterlijke kenmerken zoals zijn gedrag. Daarom noemen we die wetenschap een exoterische psychologie: ze bekijkt de mens van buitenaf.

De esoterische psychologie, ook de nieuwe psychologie genoemd, kijkt naar de mens van binnenuit. Het is de wetenschap van de ziel die de mens naar een steeds hogere evolutie leidt.

Zeven stralen

In deze visie vertrekt alle leven vanuit een eenheidsbeginsel, het Eeuwige of het Absolute. Dat eenheidsbeginsel vertaalt zich naar alle vormen (dus ook naar de mens) via zeven kosmische stralen of energie├źn: zeven grote kwaliteiten.

Ieder mens is uniek en heeft van nature aanleg in meerdere stralen (kwaliteiten). Je aangeboren kwaliteiten vertellen iets over je talenten en je uitdagingen om in de maatschappij te functioneren en te worden wie je graag wilt zijn.

Leven vanuit de ziel

Als we ons volledige potentieel in de maatschappij willen realiseren, helpt het om onze aangeboren kwaliteiten te leren kennen en ermee aan de slag te gaan.

Door meditatie op de zeven stralen, kunnen we ook onze valkuilen transformeren in sterktes. Als we meer onszelf kunnen zijn en ons minder moeten aanpassen, leven we meer vanuit ons hart (en ziel).

Als onze persoonlijkheid geleid wordt door onze ziel, groeien we in bewustzijn en wordt het leven vreugdevol en magisch!