Over Pascale

Uit zachtheid wordt de grootste kracht geboren

Met milde blik en heldere intentie leid ik je weer naar je hart.

Daar zitten grote en kleine dromen vaak goed verborgen onder dagelijkse verplichtingen en patronen die jou niet langer dienen.

Daar zit ook het verlangen om jezelf te mogen zijn, om genoeg te zijn.

Ik help je horen, voelen en zien wie je echt wilt zijn. Dan nodig ik je uit om het zwaard op te nemen en de weg te gaan.

Met je hart als gids en mij als supporter werk je samen met het leven en leer je weer genieten van al wat is.

Na mijn studies Vertaler en een loopbaan in public relations, bleek ik zo ver van mezelf verwijderd dat ik in een depressie terecht kwam. Ik zag het als een ultieme uitnodiging om op zoek te gaan naar wie ik was.

De tocht van de heldin.

Mijn zoektocht begon in de vierjarige opleiding psychotherapeut Interactionele Vorming bij de Educatieve Academie. In 2007 zat ik in het laatste jaar. Ik was al als therapeute aan het werk toen mijn plusdochter plots overleed. Het eindwerk is er niet meer van gekomen: ik voelde me als verdoofd door de enorme klap die we moesten verwerken.

Na de therapieopleiding voor volwassenen volgden nog de Kindertherapieopleiding bij de EA en vele specialisaties. Via mijn werk volgde ik opleidingen Rouw en breed verlies van Lut Celie (Bleekweide) en Riet Fiddelaers (Omgaan met verlies).

Ik voelde ook meer de nood om me in traumaverwerking te verdiepen. Dat begon bij de jaartraining ‘Verwerken van mishandeling en misbruik’ (EA) en ik school me nog altijd bij in dat vakgebied.

Zin zoeken.

Ik heb nooit wat met ‘geloof’ gehad en was niet in een spiritueel milieu opgegroeid, dus het duurde jaren voordat ik aanvaardde dat ik voelde dat er méér was.

Er begon een nieuwe zoektocht: wat is de zin van ons leven? Wie zijn we nog méér behalve onze persoonlijkheid? En ik moest het zelf kunnen ervaren, anders had ik er niks aan.

Zoekend rolde ik in de tweejarige Shamanic Healing Practitioner training door Roel Crabbé. En vanuit de oosterse filosofie volgden er vele opleidingen esoterische meditatie bij Jan Gyselinck. Ook de wetenschappelijke benadering van meditatie door Dr. Joe Dispenza vond een weg naar mijn hart.

De rode draad is altijd ‘de diepere lagen van het bewustzijn zelf ervaren en ermee leren werken om anderen te helpen’. En de weg is nog lang…

Zin geven.

Die kennis en ervaring breng ik in mijn werk samen. En een van de belangrijkste lessen is dat we allen eigen-wijs zijn: er is een innerlijk weten waarop we kunnen vertrouwen en dat bij de juiste ondersteuning naar boven komt.

Een veilige ruimte creëren, helder krijgen wat nog verborgen is en verlangens helpen uitpakken. Lichaamsbewustzijn en persoonlijke groei stimuleren en vertrouwen ontwikkelen dat het leven precies gaat zoals het moet gaan.  Aanmoedigen om je levenspad verder te bewandelen… Welkom!