Happy Menopause Day!

Alles wat je moet weten om met kennis en vertrouwen door de menopauze te gaan

Wat is de menopauze?

De menopauze is een natuurlijke fase in het leven van elke vrouw. Het markeert het einde van de menstruatiecyclus en gaat vaak gepaard met diverse fysieke en emotionele veranderingen.

Die transformatie kunnen heel wat vrouwen als uitdagend ervaren. Maar dankzij de nieuwste wetenschappelijke kennis hoeft de overgang geen eenzame of verwarrende tijd meer te zijn.

Op onze ‘Happy Menopause Day’ brengen we vrouwen samen om te leren, delen en groeien tijdens deze bijzondere levensfase.

Belang van een gezonde levensstijl

Tijdens onze ‘Happy Menopause Day’ infodag zal er veel aandacht zijn voor het belang van een gezonde levensstijl. Dit omvat onder andere voeding, lichaamsbeweging en mentale gezondheid.

Bio-identieke hormonen (HRT)

Een belangrijk onderwerp tijdens de infodag is het gebruik van bio-identieke hormonen (hormone replacement therapy). We bespreken wat bio-identieke hormonen zijn, hoe ze verschillen van synthetische hormonen en hoe ze kunnen helpen bij het verlichten van menopauzeklachten.

Ben je vergeetachtig? Ervaar je hersenmist? Last van opvliegers? Staat je libido op een laag pitje? Ben je soms zo snauwerig of depri dat je jezelf niet herkent? Worden je botten broos of heb je springduimen? Eet je zoals anders, maar lijkt je lijf een eigen leven te leiden? Deze en tal van andere ervaringen kunnen je uit je evenwicht halen.

Tijdens de ‘Happy Menopause Day’ geven we je de meest recente inzichten in de functie van hormonen in het vrouwenlichaam en hoe hormone replacement therapy die functies kan opvangen als onze eigen hormoonproductie daalt.

Voor wie is deze infodag?

Deze dag is speciaal ontworpen voor vrouwen die zich goed geïnformeerd willen voorbereiden op de menopauze of die middenin de overgang zitten en die wetenschappelijke handvatten zoeken om er met optimaal welzijn doorheen te gaan.

Wat kun je verwachten?

Een inspirerende gastspreker

Onze bijzondere gastspreker, Leen Marie Reynvoet, is laatstejaars bachelor verpleegkunde en aankomend menopauze consulent.

Leen deelt op de ‘Happy Menopause Day’ de nieuwste inzichten op een deskundige en overzichtelijke manier. Na haar presentatie voorzien we een moment waarop je vragen kunt stellen.

Levensstijl en zelfzorg

Ik (Pascale) zal een workshop begeleiden over hoe je tijdens de menopauze met een gezonde levensstijl je levenskwaliteit kunt verbeteren.

Ervaringen delen

De kracht van gedeelde ervaringen is enorm. Daarom creëren we een veilige omgeving waar kleine groepjes vrouwen open en in vertrouwen kunnen praten over hun persoonlijke ervaring met de menopauze.

Over deze dag

Grijp je kans om waardevolle informatie en praktische tips te krijgen tijdens onze ‘Happy Menopause Day! infodag. Schrijf je in en vier samen met ons de menopauze!

Als je beter geïnformeerd bent, sta je sterker in dialoog met je partner en met je huisarts en gynaecoloog. Zo kun je de menopauze omarmen als een positieve overgang.

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Beleef een dag vol inzicht, ondersteuning en empowerment. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Praktisch

Locatie: Hof Zevenbergen, 2520 Ranst
Datum: zaterdag nog te bepalen 2024
Uur: 09.30u. – 17.00u.
Bijdrage: 125 euro.

Inbegrepen:

 • warme lunch (standaard/vegetarisch/glutenvrij/lactosevrij)
 • water, koffie en thee
 • infopakket dat je mag meenemen naar huis

Inschrijven: alleen via het formulier hieronder.

Let op:

 • Er zijn maar 48 plaatsen!
 • De inschrijvingen gebeuren in de volgorde van ontvangst. 

Hoe werkt het?

 • Nadat je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een bevestigingsmail met de betaalgegevens en de opties voor de warme lunch.
 • Je deelname is pas zeker als je het volledige bedrag binnen de twee werkdagen na onze bevestiging hebt betaald.
 • Bij laattijdig of niet betalen vervalt je inschrijving.

Geen plekje?

 • Wie geen plekje kon bemachtigen, krijgt ook antwoord via mail. Je komt dan op de wachtlijst en we houden je ook op de hoogte als de ‘Happy Menopause Day’ opnieuw georganiseerd wordt.

Annulatievoorwaarden:

 • annulatie is alleen geldig via mail naar eb.traehehtforewop@elacsap
 • tot en met : 50% terugbetaald
 • vanaf : geen terugbetaling meer
 • ‘No show’ wordt niet terugbetaald.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in. Wij mailen je om je inschrijving te bevestigen en je de betaalgegevens te sturen.

Inschrijvingsformulier
Privacyverklaring