Wie ben ik als therapeute?

Hallo en welkom

Mijn naam is Pascale Van Moere. Ik ben getrouwd en heb twee dochters en twee plusdochters, van wie er jaren geleden jammer genoeg eentje op jonge leeftijd aan een stofwisselingsziekte overleed.

Vijfentwintig jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de hulpverlening toen ik als vrijwilliger ging werken in een centrum voor kankerpatiënten. Al snel besloot ik mijn dagelijkse job te laten voor wat ze was omdat ik voelde dat mijn roeping elders lag… 

Opleidingen en zo…

Er volgden vele opleidingen in de psychotherapie: Interactionele Vormgeving, Kindertherapie, Traumaverwerking, palliatieve begeleiding en het Verwerken van rouw en ‘levend’ verlies zoals echtscheiding en andere overgangsfasen. Het leren stopt nooit!

Jarenlang mocht ik als therapeute in een groepspraktijk en later als Moreel Consulent vele jongeren en volwassenen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf en naar hun plek in de maatschappij. Ik ontmoet je graag met geduld, begrip en een open mind.

Een nieuw verhaal

Enkele jaren geleden begon het opnieuw te kriebelen om als zelfstandig therapeute te gaan werken. Daarom heb ik de privé-praktijk Power of the Heart opgericht, waar ik mensen met hart en ziel ontmoet en begeleid naar meer inzicht en meer liefde voor zichzelf en voor het leven.

Iedere begeleiding is uniek en is dus afgestemd op jou. Voel je je niet goed in je vel? Worstel je met je leven, met jezelf en anderen? Loopt het thuis, op school of op het werk niet zoals je zou willen? Heb je soms donkere gedachten? Geraak je moeilijk over het verlies van iets of iemand heen?

Met die en vele andere thema’s kan je bij mij terecht.

Ik bekijk met jou ook je relatie tot de belangrijkste mensen in je omgeving. En als jij dat wilt, werk ik met jou naar een gesprek met hen toe. Is een fysiek gesprek niet wenselijk of niet (meer) mogelijk, dan geven we jouw waarheid een plaats via ritueel.

Jong of minder jong: je bent welkom bij mij. Met een lach en een traan. Met of zonder woorden: we vinden wel een ’taal’ die bij je past om te communiceren.

Hoop en vertrouwen

Uit al die jaren therapie heb ik geleerd dat we allemaal over het vermogen beschikken om nare ervaringen te boven te komen en dat we ons leven weer vorm en zin kunnen geven.

Dat is voor mij een reden te meer om verder te kijken dan je klacht of probleem en om jou als persoon te leren kennen. Zo ontdekken we samen je (vaak verborgen) kracht en de kwaliteiten in jezelf die jou mee gaan ondersteunen op je weg naar meer levensvreugde en een zinvol leven!